Mushus

När vi började rensa grunden från allt organiskt material för att minska fukthalten hitta vi detta fina mushus i trossbotten. Möss är allätare, men föredrar frön, säd och sädesprodukter såsom bröd. Saknas ”älsklingsrätterna” kan de gnaga på nästan allt: tvål, stearin, kitt, gips, textilier, plastskydd kring el- och telekablar, tätningslister till kyl- och frysskåp etc.
Möss bygger gärna bon i isoleringsmaterial, sängkläder och andra textilier. Tidningspapper och liknande används ofta som bomaterial. En vuxen mus äter inte mer än ca 3 gram mat per dag. Den kan gnaga sig igenom trävirke för att till exempel komma in i ett skafferi. Vi försöker hålla huset oattraktivt för mössen genom att aldrig lämna mat framme över natten och förvara allt i slutna plast- och plåtlådor. När vi inte är hemma använder vi ultraljudsskrämmare. Det funkar alldeles utmärkt.

Share