Carouby de Maussane vs. Sugar Snap: 1-0

Jag berättade tidigare hur det i år växer två sorters ärtor sida vid sida i trädgårdslandet, delandes en gemensam klätterställning från var sitt håll. Fram tills nu har loppet varit helt jämnt med kraftfullt växande i båda lagen. Men detta var alltså innan blomning. För med det ess i rockärmen som Carouby de Mausanne i och med sina blommor nu plockade fram, knep den helt klart sitt första poäng. Likt tjusigaste luktärt, tvådelad i purpur och violett står de. Dock helt utan doft, skall tilläggas.

Carouby de Maussane

Sugar Snap

 

Share

3 reaktion på “Carouby de Maussane vs. Sugar Snap: 1-0

  1. Åh, vilka förtjusande! Ser verkligen ut som rara luktärter! Härligt. Mina storslagna planer för min kommande potager har grusats av en granrot med rötter ner till jordens mitt. Och jag som optimistiskt trodde att det skulle gå ganska fort att gräva ut, spetta lite granrötter för att kunna plana ut, så att jag kunde göra fin singelbädd under de rara pallkragarna – det är fortfarande bara en urgrävd bombkrater där köksträdgården ska ligga! Så min rara samling med fröer: bondbönor, diverse vaxbönor och brytbönor, får istället ligga till sig som en orörd skatt i kylskåpet som en oönskad stratifiering, som varje gång jag öppnar kylskåpsdörren påminner mig om vad som kunde varit… Men nästa sommar – då djävlar ska det odlas bönor! Vad fint ni gör! Inspirerande!
    /Linda

  2. Bästa Linda, nu är vi snart framme vid nästa sommar som du beskriver som då det skall ske! Hoppas granrötterna nu lämnat jordens mitt. Dina fröer lär vara grymt peppade på kommande tid i jorden.

  3. Pingback: Fina Frön Från Falköping | Hagasessorna

Kommentarer inaktiverade.