Storebror och fågelholken – del 2

Himmel! Uppföljningen av hur det gick i kameraholken har ju helt glömts bort, kanske för att vi varit så upptagna med att bevittna skedet i realtid. Jodå, det flyttade in en svartvit flugsnappare i holken, och jodå den lade ägg. Sex stycken. Där låg en av snapparna ruvandes ovanpå dessa i två långa veckors väntan, matad av (minst) en annan fågel av samma sort. Så vips, från en dag till nästa var de alla kläckta och sex gapiga munnar (kolla in djuriskt.se) sträckte sig upp mot kameran i taket. Två intensiva veckors matande fyllde nyblivna föräldrarnas dagar och nästan lika vips därefter, hoppade ungarna ut en efter en och lämnade den sladdförsedda holken tom.


Kameraholk – den enda kanal du behöver!

 

Share

2 reaktion på “Storebror och fågelholken – del 2

  1. Hej Daniel! Tyvärr har vi ännu ingen stadig uppkoppling på Haga, så det kommer att dröja innan holken ligger ute globalt. Men det är en härlig målbild. Tack.

Kommentarer inaktiverade.