Nio löften om vår


Det är sista helgen i februari och årets första helg på Haga. På tomtens skuggigare delar ligger ännu ett rejält snötäcke, men där solen skiner har våren börjat. Det första tecknet får vi syn på redan i den sena skymningstimmen samma kväll vi anländer, tre skira snödroppar intill husknuten. Nästa dag möter vi även…


…årets första rabarberknopp.


…salvian och timjan, som envist behållit bladen doftande under snötäcket.


…ängssyrans rekordsnygga röda ådror.


…citronmelissen som redan skjuter nya färska blad.


…myntans karaktäristiska lila knoppar.


…klassikern tussilago.


…den i fjol frösådda aklejan som i år lär blomma för första gången.


…och syrénens knoppar som svullnat och antagit en grön färg.

Share

6 reaktion på “Nio löften om vår

  1. Wow! Det märks att vårt ställe i Roslagen inte ligger i samma klimatzon. Vilka härliga vårtecken! Fantastiskt att örterna klarat vintern och bryter fram. Det skvallrar om mustiga grytor och andra härliga anrättningar. Njut av ert smultronställe!

  2. Javisst Fredrik, du må tro att jag njuter! Och nu går det fort. Du hinner knappt blinka så är våren också hos er. En dag ska jag skaffa mig en enkel ljudapparat och också fånga och publicera de visslingar, porlande, knak och prassel som ju också ropar vår. Och något som fångar doften, från sprakande våreld och våt jord. Det vore nåt det.

  3. Brr. Det är svårt att säga något tröstande till en trädgårdslängtande med så mycket snö ännu på backen. Fast det syns att solen värmer.

  4. Jajamen Jan, eller ännu hellre tvärt om. En kamera placerad i stan som jag kan ta en titt på då och då undertiden jag följer vårens ankomst till landet ståendes mitt i den.

Kommentarer inaktiverade.