Gammalt dass i ny ägo

Som skrevs här igår blev vi alltså med en ny fastighet strax innan jul förra året, sågen. Faktum är att samma sak hände också tidigare, redan innan sommaren blivit höst – men då med det gamla dubbeldasset. Långt ifrån 200 kvadratmeter och verkligen ingen vidare takhöjd att skryta med – knappt nåt tak alls faktiskt om vi skall vara helt ärliga. Men ändå, det känns fantastiskt att återställa den gamla gårdsbilden som nu inrymmer samtliga sex historiska fastigheter inritade på kartan: Haga, uthuset (med jordkällare i bottenplan), hönshuset, singeldasset och nu dubbeldasset samt svinhuset – åtminstone de delar som ännu står upprätt.

Vårt nya gamla dass står i en backe som varje vår överöses av liljekonvaljer.
Jag är försiktig med min längtan dit så att jag inte spricker innan jag är där.

Share

En reaktion på “Gammalt dass i ny ägo

  1. Pingback: Körsbärssång i ny tonart | Hagasessorna

Kommentarer inaktiverade.