Golvläggarveteraner

När jag tänker på hur mycket ny kunskap vi sessor erövrat under våra snart sex år på Haga får jag för ett ögonblick för mig att vi borde ansöka om examinationsrätt från universitetet. Sedan rättar jag till kronan på hjässan och påminner mig om att vi ju kröner oss så mycket bättre själva. Som till exempel inom fältet golvläggning där vi snart är att betrakta som veteraner.

Först ut var golvet i norrskafferiet, gissningsvis redan sommaren 2006, vilket ännu håller utmärkt att gå på. 2010 fick Japanrummet sitt avancerade etagegolv och 2011 var det dags för det rum som än så länge går under namnet stipendierummet men som sannolikt bör få ett nytt rum då även Japanrummet planeras användas till just det.

Att lägga golvet i stipendierummet var extra högtidligt då furun var av finaste sort, fälld på plats och sågad av vår käre granne Johan. Marie måttar, bedömer och sorterar de präktiga plankorna innan de tas vidare till hönshusets västra kammare.

Share

2 reaktion på “Golvläggarveteraner

  1. Pingback: Golvet växer vidare | Hagasessorna

  2. Pingback: Vips klart! | Hagasessorna

Kommentarer inaktiverade.