Med näsan i våren

När mandelblommans spröda kronblad slagit ut är det tvunget att böja sig ned för att känna på den lika svaga som tydliga doften. Så försiktig är den att det är klokt att sluta ögonen för att riktigt få fatt i den. När du ändå befinner dig där nere är det bara att fortsätta med den ännu våta jorden, doftviolen och myntans första blad som nu tittat upp. Sedan lyfter du näsan mot himlen och drar i ett djupt andetag av hägg ned i lungorna. Det är den tiden nu.

Share

5 reaktion på “Med näsan i våren

  1. Men här, i landet Halland, har myntan skjutit i höjden och är nu ett par decimeter hög! Bäva månde vi .. men jag tycker så mycket om att sitta på stenbron och dricka kaffe och dra med fingrarna genom myntabeståndet.
    Ibland såg vi igelkotten gömma sig i hörnan, bland all mynta.

  2. Elisabet, jag känner igen mig i din myntaförtjusning! Vad gäller igelkotten låter det som en bra idé för denna. Igelkottar är underbara men luktar pyton, ett kryp genom myntasnåren gör den gott.
    Lena, tack det var roligt att läsa om ditt gillande. Varmt välkommen tillbaka för framtida läsning!

  3. Pingback: Valborgsexplosion i backspegeln | Hagasessorna

  4. Pingback: Doftblogg sökes | Hagasessorna.com

Kommentarer inaktiverade.