8 kvm Södermalmslägenhet vs. Din egen glänta i skogen

Vi älskar sköna grannar och vill gärna ha fler. En kort promenad genom skogen bakom våra närboende vänners hus Fredrikslund tar dig till en ljuvlig oas för den som har mer tid och tålamod än pengar. I gläntan som öppnar sig mellan granarna står en ståtlig alm och bakom denna det sötaste av torp och ytterligare två små hus – ett gästhus och en verkstad med jordkällare.

Å som jag önskar detta hus en ägare, gärna fler, som mycket snart placerar en stor del av sin kärlek hos det. Först hos taket som nu sannolikt läcker en del, sedan steg för steg övriga delar av hus och trädgård. Gissningsvis har huset stått tomt rätt länge, det är skogsbolaget som äger kringliggande mark som nu säljer med en prislapp motsvarande knappt åtta kvadratmeter bostadsrätt på Söder i Stockholm. Här får du det mångdubbla och därtill nästa fyra tusen kvadratmeter tomt – Din plats på Jorden?
Här hittar du annonsen (som nu legat ute ett tag).

 

Share

2 reaktion på “8 kvm Södermalmslägenhet vs. Din egen glänta i skogen

  1. Påminner om huset vi tittade på i Flahult i Småland, men det låg på 750 tusen .., vi bjöd 450 .., och fick det förstås inte. Allt hade behövt göras om, men det hade precis samma själ som det här lilla huset som är såååå fint.
    Och vilken veranda att sitta och dricka morgonkaffe på!!

  2. Javisst Elisabet, det är svårt att hålla sig i mötet såna här guldklimpar. Jag får lätt impulsen att jag vill såväl köpa som rädda världens alla övergivna hus. I synnerhet om de, som du skriver, har en veranda som den här! Hoppas rätt person(er) blir framtida ägare till detta. Huset behöver kärlek, och det fort.

Kommentarer inaktiverade.