Mindre kapitalstyrd lika ohälsosam tobak

Vi hagasessor är inga renlevnadsmänniskor i bemärkelsen att vi alltid väljer det som är bäst för den egna kroppen. Men när det gäller medmänniskor och den egna planeten försöker vi alltid göra vårt bästa för att handla på ett schysst sätt. Utifrån detta känns sommarens tobaksodling – med sikte på eget snus till hösten – som ett mycket uppiggande projekt. Här flyttar de små plantorna av sorten Virginiatobak från den pluggbox där de startade sina liv i april till den rabatt där de förhoppningsvis skall växa sig stora och starka under sommaren. För ickenikotinisten har växten en fantastisk doft som blommorna ger ifrån sig sent om kvällen under andra hälften av sommaren. Till den längtar jag.

Share

3 reaktion på “Mindre kapitalstyrd lika ohälsosam tobak

  1. Aha!
    Jag har odlat Virginiatobak för många år sen. Min lillebror la då beslag på ett antal blad och torkade, för att rulla cigg till sin sambo ( som numera är röfri – bra jobbat). Måste kolla med henne om hon kommer ihåg!

  2. Så fint! Med blomman alltså. Ja, ciggen också faktiskt – jag är tveklöst svag för allt som kommer ur den egna rabatten.

Kommentarer inaktiverade.