Innan första balen

En dag varje sommar är första dagen för höbärgningen. Detta år kom den idag. Det är med dubbla känslor jag går i den hisnande stora ladan. Nu är den så tom att den nästan ekar. När sista höbalen hämtats och pusslats in ligger den i gott sällskap av drygt tre tusen andra höbalar, kanske fyra. Jag vet att det enda sätt för en höbal att ta sig in i ladan är via det bullriga matarbandet och våra händer som nogsamt placerar varje höbal på sin särskilda plats inför kommande torkning. Men ännu står bandet helt stilla, luften är klar och den första svettdroppen har ännu inte trängt fram i min panna.

 

Share

En reaktion på “Innan första balen

  1. Tänk att du kan få till och med höbärgningen att låta så poetisk och vacker! Men det är en speciell och lite mäktig känsla att först höra ekot av ljud i den tomma ladan och senare hur dessa ljud förändras bara för att man fyller tomrummen. Insikten om vad vi små människor kan åstadkomma tillsammans är oxå mäktigt!

Kommentarer inaktiverade.