Sol på burk

I samband med den actionfyllda svärmningen häromdagen skedde också slungning av ett par ramar och Hagas allra första egenproducerade burk med honung fylldes till bredden. En högtidsstund när vi samlades kring den ännu helt flytande honungen med var sin sked att hugga in med. Resterande 25 kilo(!) skall nu skummas och röras för att litet längre fram fyllas på fler burkar.


Det är omöjligt att till fullo beskriva en smak. Här tänker jag inte ens försöka.

Share

3 reaktion på “Sol på burk

 1. Å vad jag vill tycka om honung! Det ser ju så himla gott ut.
  Men…det gör jag inte.

  Men himla intressant är det att följa biodlandet!

 2. Du får träna Ulrika! Innan du lärt dig gilla det får du betrakta det som nyttig medicin istället, och påminna dig om hur nyttigt det är istället. :-)

 3. Haha, ja jag får väl göra det. :-)
  Jag brukar ha honung i te när jag är förkyld, fast jag egentligen tycker teet blir alldeles för sött. Honung på tjock, naturell yoghurt tycker jag faktiskt är gott – men då är det istället svårt att hitta laktosfri sådan yoghurt.

  Men å andra sidan finns det ju många varianter på honung, visst är det så? Smaken kan väl variera beroende på var den kommer ifrån?

Kommentarer inaktiverade.