Friterade herrar

Det har just blivit juli och det växer så det knakar. Sommarsquashen firar den nya månaden med att sätta säsongens första frukt. En vän berättade att hon i Italien ätit friterade squashblommor och att det kanske var det godaste hon ätit. Det har ännu inte testats på Haga men låter ju onekligen som något att uppleva samtidigt som det känns väl lyxigt att äta en blomma som skulle kunna bli en hel frukt. Det får bli hanplantorna som ju annars bara vissnar och dör utan att lämna efter sig vidare ätbart på växten. På bilden syns tydligt skillnaden. Den vänstra får vara kvar på plantan om den högra går i pannan.

sommarsquash

Har du månne provat att fritera dem? Hur smakade det? Tips på recept?

Share

2 reaktion på “Friterade herrar

  1. Tack för i midsomras! Det var en riktig fest det! Jo jag åt såna på restaurant i Italien …det var fantastiskt.. Godast när jag saltade lite extra ( som det mesta) Det är underbart med nya smaker i gommen-gör livet värt att leva! Välkomna upp till Villa Rosa och smaka på en fantastisk likör Angelikalikör och beskåda mitt putsarbete! ( lagar det trista stora hålet åt sydöst) Anna

  2. Tack själv, det var verkligen kul att du kom och jag instämmer – sikket kalas! Tack också för tipset för gommen. Tittar gärna förbi framöver, Angelikalikör det låter det.

Kommentarer inaktiverade.